Kultur och historia i Prag

Kultur i Prag


Med fri entré till kyrkan Our Lady innan Tyn kan turister besöka astronomen Tycho Brahe (eller hans grav, snarare). Berömd för banbrytande ett vetenskapligt förhållningssätt till astronomin och för att förlora en del av hans näsa i ett svärd kamp, ​​flyttade den skandinaviska till Prag 1599 och blev Imperial matematiker till kejsar Rudolf II. Norr om torget i gamla stan, är de judiska kvarteren där författaren Franz Kafka tillbringade större delen av sitt liv. De sex områden som utgör det judiska entré museet kostnad, men vem som helst kan gå runt den lilla stadsdelen som en gång var hem till nästan alla av Prags judiska befolkning. Vanligtvis trängs med turister, är området betydligt tystare på sabbaten (lördag), då museerna är stängda och kunniga turister kan uppskatta arkitektur och begrunda det förflutna i relativt lugn.

Flyg eller bil till Prag

Det finns flera sätt att ta sig till Prag och det snabbaste är att flyga till Prag för en billig penning.
John Lennon hade aldrig göra det till den gyllene staden, men hans ande lever vidare i väggen som bär hans namn. Beläget sydväst om Karlsbron går Lennon-väggen tillbaka till kommunistiska eran Prag, där invånarna söker yttrandefrihet och konstnärlig utlopp skrev meddelanden efter Lennons död. Sajten är fortfarande en anmärkningsvärt attraktion, till stor del eftersom alla är fri att bidra till väggmålning. Vysehrad, tionde-talsslott ruiner och tillhörande kyrkogård, erbjuder gratis inträde till historiska grunder där några av Tjeckiens mest kända vetenskapsmän, poeter, dramatiker, kompositörer, målare och andra visionärer är begravda. Webbplatsen rekommenderas även för familjer med barn, eftersom det är bekvämt bort från centrum-city folkmassor.

Tjeckiska Musikmuseet, som ligger i kyrkan Santa Maria Magdalena, erbjuder fri entré på den första torsdagen i varje månad. Spendera en eftermiddag beundrande handgjorda instrument och original poäng.

RSS 2.0